שאלה:
שלום לכבוד הרב
רשת תנור חלבי
שהפעלתי על עוצמה מירבית לאחר 24 שעות שלא היה בשימוש
ואת הרשת החמה הניחו על פלטת שבת שמניחים עליה בשרי (לא נראה שהיה שם ממש בשר אבל מעט רוטב נשפך עליה בליל שבת והסיפור הזה הוא ממוצ"ש)
-הפלטה כבר התקררה-
האם צריך לעשות איזה הכשרה או שאפשר להשתמש?
יישר כח
תשובה:
בהנחה שאכן הכשרת אותה בליבון קל לשימוש בשרי, עדיין עכשיו היא כבר בשרית בגלל הרוטב שנשפך עליה, ואם רוצים להחזירה לחלבי יש להכשירה שוב. יצויין כי בקהילות רבות נהגו שלא להעביר כלים מחלבי לבשרי ולהיפך ואין לעשות זאת.
הכשרתי אותה לשימוש פרווה
אך מי שהוציא אותה מהתנור הניח בטעות על הפלטה הבשרית שעמדה קרוב לתנור
תכשירי שוב לשימוש פרווה.
אפשר לשים שוב באותו תנור על חום גבוה?
הוא נשאר פרווה מאז.
יישר כח
ושבת שלום
לנקות את התנור ואת הרשת, להמתין 24 שעות ללא שימוש בשרי או חלבי ולהכשיר על החום הכי גבוה לשימוש פרווה.
השאר תגובה