וידוי – לא העלנו את ירושלים על ראש שמחתנו

שאלה:

שלום לרב, רציתי לשאול מה הפשט בוידוי הגדול 'ולא העלנו את ירושלים על ראש שמחתנו' וכי כל יום מתחתנים?

תשובה:

לא כל יום ולאו דוקא חתונה… השאלה עד כמה אנחנו זוכרים את הבית החרב כאשר טוב לנו… כאשר מצליח לנו בחיים, בעבודה, כשאנחנו קונים בית, יולדים ילדים ועושים שמחות, האם אכפת לנו ששכינתא בגלותא, האם זה צובט לנו את הלב וגורם לנו שלא תהיה שמחתנו שלמה…

שנזכה לחוש את כל הרגשות הנכונים ולראות בנחמת ציון וירושלים, לאוקמי שכינתא מעפרא.