רצועות תפילין שצובע תחתיתם לנוי

שאלה:

בס"ד
אדם עשה את רצועות התפילין שלו בצבע שחור מצד אחד ואת הצד השני בצבע כחול או ירוק או סגול.
הוא מניח שהצבע השחור כלפי חוץ .
1. האם רצועות אלה כשרות?
2. ואם לא כשרות , שברך עליהם פעם אחת(לפני ששאל) האם ברכתו לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהצבע הזה יש בו ממשות, הרי זה חוצץ וההנחה פסולה [אם זה בהיקף הראש או בהיקף ראשון של היד], לפחות לחלק מהפוסקים [במחלוקת הידועה אם דבר הנעשה לנוי חוץ כאשר יש בו ממש, ראה יו"ד סי' קצח] והברכה לבטלה, אם אין בזה ממשות כלל והכל ספוג, זו לא חציצה, אבל נהגו להדר שיהיה נקי לגמרי, ראה פסקי תשובות סי' לגב ס"ק עד. ואין לשנות.

שבת שלום.