יין שני מקליפות וחרצנים – ברכתו / יין נסך

שאלה:

יין שני, שמכינים אותו משאריות הקליפות שנשארו לאחר סחיטת היין הראשון על ידי הוספת מים וסוכר שגורמים להתססה כדי שוב לקבלת יין.
הוספתי כמות כפולה של המיים על הקליפות. (מים 30, קליפות 15)
1. מה ברכת היין.
2. האם יש מחלוקת בין הפוסקים לגבי הברכה.
3. האם היין הזה נאסר במגע מחלל שבת?
בברכה,

תשובה:

אם התוצאה היא יין, דינו כיין לכל דבר וענין [ואינו דומה למה שכתבו הפוסקים במי שעירב תאמנים בתמד כדי להפיק מזה יין, שם התאנים הם בעלי המשמעות].

מקורות:

ראה שו"ע סי' רד סעי' י ובפסקי תשובות שם, עפ"ד השבט הלוי ח"ו סי' נה, וע"ע וזאת הברכה פרק יב.