כשרות קומקום

שאלה:

בס"ד. שלו'ם. האם יש בעית מריחה אסורה בקומקום חשמלי מחו"ל שתחתיתו מתכת (כמו שעלול להיות לפעמים בסירים) ? תודה.

תשובה:

אם זה לא מבריק אין חשש, ובכל מקרה מעיקר הדין לחשוש לדבר כזה. מה שכן, צריך טבילה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למעשה לא הבנתי את הנוהגים להגעיל כלים מחשש למריחות. הגעלה מועילה רק כלפי בליעות וככל שמדובר במריחות – גם אם נחשוש להם – הרי שלא שייך להכשיר את החזיר ע"י הגעלתו! היה צריך לכאורה לשפשף עם סקוטץ' להוריד את המריחה הזו

  2. שיפשוף לא קשור, זה כבר שופשף… הנושא הוא שזה נכנס עם השומן לתנור בחום גבוה וכך זה נעשה מבריק, זה מריחה מעל.. השאלה היא אחרת למה לא צריך ליבון ומה תועיל הגעלה, ועל זה אומרים שכיון שזה פגו זה כעין היתרא בלע שמועיל הגעלה או ליבון קל. אבל שוב, מעיקר הדין אין צורך לחשוש לכך כל כך היום שהכל סינטטי.