קניית בית בשותפות

שאלה:

כבוד הרב,
בע"ה אני קונה דירה. חמי נותן לי סכום כסף, כך שהוא קונה אחוז של הנכס ואני משלם לו שכירות חודשית על האחוז שלו. אם אני מוכר את הדירה או אחרי 120, עלי לעשות שומה בנכס ולחשב האחוז שלו להחזיר לו או לנקות את הסכום מן הירושה. אני לא רואה כאן בעיה של ריבית כיון שהוא קונה אחוז מן הנכס. הנכס יהיה רשום בשמי (ואשתי) ולא בשמו. האם זה בסדר? איזה סוג קניין אלינו לעשות? האם אני צריך שטר מולו, וא"כ האם יש לכם שטר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר חמיך משלם אחוז מהדירה ובדעתו לקנות את החלק שמשלם, חלק מהדירה שייכת לו ואתם משלמים שכירות על החלק שלו. ולכן אין בעיה של ריבית.

למרות שהנכס רשום על שימכם החלק שלו שייך לו, אלא שלא תהיה לו הוכחה על החלק שלו, ולכן טוב שתעשו שטר ביניכם שיש לו חלק מהדירה. והיה אם תמכרו והדירה תתייקר החלק שלו גם מתייקר. וכן אחרי מאה ועשרים הרי הוא מוריש את החלק שיש לו בדירה ויש לנכות זאת מכלל הירושה – אם הבנות אכן יקבלו מהירושה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אתה שליח שלו לקנות עבורו עם הכסף שהוא נתן. ונכון שצריך שטר, השטר שאתם כותבים לעצמכם מועיל לאבא. וביניכם יש אמנה שחלק מהקניין עבורו.