מעבר בין שתי נשים – אחותו אמו

שאלה:

האם יש בעיה לעבור בין שני אחיותיו או בנותיו או אשתו וביתו וכדו'? ובכלל – האם האיסור הוא רק לעבור או גם לשבת?

תשובה:

בס' בית ברוך על החיי אדם מילואים כלל א ס"ק לט הסתפק בזה, וראיתי בשם הגר"ח קנייבסקי בס' גם אני אודך, שכתב שיש להזהר בזה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ללכת עם אשתי ובתי. אשתו לשמאלו ובתו בת 14 נגיד לימינו? אמרתי לבתי תעברי לצד שמאלה. ושניהם נפגעו… בתי קיבלה ההסבר ואשתי לא..

  2. קודם כל אכן לא טוב לומר כך, לפגוע זה בטח לא טוב… גם לעצם הענין דובר על מעבר ביניהן לא על הליכה ביחד. כל נושא סגולי אין לך אלא הנושא עצמו, ואין להקיש ממנו למקרים דומים