לווה מאשה ורצה להחזיר לבעלה

שאלה:

יישר כח לרבנים
לזוג נשוי יש חשבונות בנק נפרדים ואדם לווה כסף מהאשה ורוצה להחזיר לבעל ויודע שהבעל ישתמש עם הכסף לצורכי הבית והאשה בחשבונה הפרטי
שממנו הלוותה משתמשת הרבה לצרכיה הפרטיים אך גם לצורכי הבית האים
מותר ומה יהיה הדין אם ינסה להחזיר לאשה ולא תסכים מחמת קירבת משפחה והבעל יסכים לקבל שהוא יותר זקוק לכסף והאים מחמת סבירות זו
יהי מותר להחזיר לבעל ישר

תשובה:

שלום וברכה,

לקח הלוואה מהאשה יחזיר לאשה. הלווה לא אמור להתערב למי הכסף והאם יש לה זכות לבזבז את הכסף, הוא לווה ממנה שיחזיר לה.

אם האשה לא מסכימה לקבל את הכסף, והבעל מתנגד למתנה של האשה אם מדובר בסכום גדול אסור לו לקבל את המתנה אלא עליו להודיע לבעל אם מסכים למתנה של אשתו.

בהצלחה.