בדיקת מזוזות

שאלה:

האם ההלכה
היא שחיוני או רצוי
להשיג קלפי מזוזה חלופיים כשבדיקת מזוזות הבית/דירה, אצל-הסופר-סתם, -עתידה לקחת לפחות שבוע ואולי מספר שבועות ?

תודה,

תשובה:

בודאי שבאופן זה יש לקבל מזוזות מגמ"ח ולקבוע בבית, זמן רב כל כך אין לזה טעם. אבל גם אין לעשות כך בבדיקת מזוזה, מתאמים עם המגיה מתי הוא פנוי, ואז באותו יום מסירים את המזוזות ומביאים לו ואחרי כמה שעות לוקחים חזרה. כך עושים כולם. אחרת זו גם שאלה על הברכה.