תאריך אזכרה 30

שאלה:

שלום רב,
אם תאריך הפטירה והקבורה הוא ה' באלול תשפ"א, מתי צריכים לעשות את אזכרת ה-30? עליה לקבר וסעודת מצווה עם דברי תורה.
תודה.

תשובה:

תאריך השלושים הוא תמיד ביום השלושים לקבורה, כלומר יום הקוברה הוא היום הראשון, ויום השלושים הוא האחרון. רק לזכור, שיום נקבע משקיעת החמה ועד צאת למחרת.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה, אך אני צריך תשובה מעשית מכיוון שבאמצע נופל ראש השנה ויש צום גדליה בדיוק ביום חמישי שלפני ה-30 שנופל בשבת.
    תודה.