שיעור ציצית קטן

שאלה:

בסד
שלום רב לכבוד הרב,
מה הגודל של ציצית קטן בכדי לברך ומה השיעור המינימלי בכדי לצאת ידי חובת המצווה?אורך רוחב כתפיים וכו

תשובה:

הגודל המינימלי של הטלית קטן לענין ברכה, הוא שיהיה מלפניו ומאחריו כל צד לפחות 44 ס”מ, והכתפיות יהיו כל אחת לפחות 7.5 ס”מ, בפחות מזה אין לברך.

אבל למרות בקשתך, לא אוכל להמנע מלכתוב, שבעיני חבל מאוד לסמוך על השיעור הקטן הזה… מדובר במצוה כה קלה, לובשים בגד בשיעור חזון איש 58 ס"מ מכל צד מס' 9 וכך יודעים שהמונה של המצוה דופק היטב לכל השיטות… בשביל מעט בד נחייה חיים שלמים ובסוף נגיע לשמים ונשמע שיש שיטות שלא יצאנו ידי חובה?! כדאי מעט יותר כי לפעמים זה מתכווץ בכביסה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ טז בהרחבה.