עמלה בהעברת כספים

שאלה:

שלום וברכה לכת"ר ,

אני מוזמן לחתונה ואיני מתכוון ללכת כי בעבודה נחשפנו לחולה קורונה ,
עם זאת אני מעוניין לתת מתנה כספית לזוג הצעיר וגם חושש שחס ושלום יספגו הפסדים ..
הבוקר קיבלתי הודעה לטלפון הנייד שניתן לתת מתנה לחתונה באמצעות פרטי האשראי .
כשנכנסתי למלא פרטים גיליתי כי מדובר בחברה (לא חברת האשראי) שכנראה מעבירה את הכספים לבעלי השמחה והיא גובה עמלה בסך 6.90 ש"ח .
אני מניח שאין במקרה שכזה חשש לריבית והסכום 6.9 ש"ח הנו עמלה שגובה החברה על השירות.
האם נכון הדבר או שיש לחשוש שאותה חברה מתווכת גובה גם מבעלי השמחה עמלה או מעבירה את הכסף לבעלי השמחה במועד מאוחר יותר ועל העיכוב גובה את העמלה ואז יש חשש לריבית ?
מבקש ללמוד מהרב הלכה .
תודה וברכות שנה טובה ומתוקה כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

החברה גובה עמלה כשכר טרחה ואין איסור ריבית. גם אם מעכבים את המעות בידם הרי הם לווים ואין ריבית כשהלווה גובה עמלה. האיסור רק כשהמלווה גובה ריבית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה ,
    יכול להיות שיש מצב ( אני שואל .. ) שחלק מהעמלה עובר גם לבעלי השמחה ,ואז מאחר והחברה מעבירה הכספים באיחור לבעלי השמחה ובעלי השמחה נהנים בחלק מהעמלות יש בעיה של ריבית ?
    האם מצב כזה סביר שיקרה ? או שזה לא נהוג..