בורר בין פירות וירקות בשבת

שאלה:

בשבת יש קערה ובה שזיפים ועגבניה רקובה האם מותר לקחת את העגבניה לפח

תשובה:

אין לקחת את העגבניה, זה בהחלט תערובת, ניתן לקחת את השזיפים מתוך הקערה, וכפי הכלל שאוכל מתוך פסולת מותר לקחת ורק להיפך אסור,אבל גם זה מותר רק לצורך שימוש מידי. אלא שהואיל ויש להניח שבקערה גדולה לא כל השזיפים מעורבים עם העגבניה, ממילא מותר לקחת את המרוחקים ממנה גם שלא לשימוש מידי, והשאר ישארו איתה שם. או יקחו אותם למטרת אכילה מידית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    מבחינתי העגבניה היא בבחינת "אוכל" גם אם כוונתי להשליכה לפח, וכיון שאין עגבניות נוספות, למה זה נחשב בורר כשהיא נמצאת עם שזיפים שאין ברצוני לאוכלם ועל כן נחשבים "פסולת"?

  2. לא הבנתי, אם העגבניה אינה ראויה למאכל והיא נזרקת, למה את מחשיבה אותה כאוכל? בעוד שהשזיפים טובין והרצון שלך הוא להוציא מהם את העגבניה הרקובה כדי שלא יפסדו..