אני מסופק בטלית אם היא שלי

שאלה:

שלום וברכה,
הלכתי למקווה לפני הכניסה תליתי את הטלית על מתלה, כשחזרתי לקחתי אותה מאותו המקום (כפי הנראה) כעבור זמן בלובשי את הטלית הייתה לי הרגשה שמא זו אינה הטלית שלי ואולי התחלפה למרות שחזותית אין סימן ברור לכך שהיתה החלפה האם יש לחשוש?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מסתפק אם זו הטלית שלך או לא אין צורך לחשוש כיון שאתה מוחזק בממון ואין סימן שיוכיח שאינו שלך. אולם טוב הדבר שתחזור לחפש במתלים אם יש טלית אחרת שאולי היא שלך. הבדיקה שתבדוק היא לחומרה ולא מעיקר הדין.

בהצלחה.