קצרים בקשר המשפחתי

שאלה:

שלום הרב,
יש לי ולאשתי בעיות מאוד גדולות עם הדודים והדודות שלי.
הם פוגעים בה נורא, מזלזלים בה, מדברים ומשחירים אותה במשפחה עד להוצאת שם רע.
השאלה שלי היא האם אנחנו יכולים להתנתק מהדודים כי זה ממש פוגע לנו בקשר. חייב לציין שאבא שלי לא רוצה שנתרחק כי הוא מאוד מחובר לאחים שלו. אבל מצד שני זה פוגע בנו מאוד והרבה עין לא טובה וצרה עלינו ואנחנו מעוניינים להתנתק מהם.
האם זה חובה לכבד את הדודים או שזה בסדר להתרחק מהם כי הם לא מתאים לנו לאורח חיים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכדאי להתייעץ בענין זה באופן פרטני מדויק עם רב שמכיר אתכם, שהרי ברור שיש משהו לא נכון בשיח שלכם איתם שגןרם לכך, רק אינני יכול להניח את האצבע על הענין כיון שלא הסברת כלום. אני בטוח שאם תדעו את הסיבה המדוייקת ותקבלו המלצה איך להתנהל לא יהיה צורך בכך. נתק במשפחה זה דבר מאוד לא רצוי ולא טוב, "דם זה לא מים" וקשר משפחתי הוא דבר נפלא לכולם. אבל בבעיה צריך לטפל, ונכון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעניין זה יש לי קרובים שאין מצב להפגש אתם מבלי לשמוע לשון הרע לפעמים אף בצורה מאוד חריפה. אני תמיד מאוד חושש מלתקשר אתם והם גם כן לא מאוד מחפשים אותי אם כל ההגבלות שלי כאדם דתי. האם זה נכון או שעדיף כן לשמור על קשר? ועוד הפעם כמעט וכל שיחה לא עוברת בלי לשון הרע במשהוא לפחות.