עיצוב פירות בפירות שביעית

שאלה:

יש בעיה לעצב ולמכור מגשי פירות בשמיטה??

תשובה:

נראה שאסור בלי ספק לעצב פירות באופן כזה שחלק ניכר בפרי נזרק לאשפה. שהרי אפילו לקלף פרי שאין דרך לקלפו כמו עגבניה ושזיף אסור בשמיטה, או לקלף עבה יותר מהרגיל, ולא התירו אלא בקילוף לילדים באופן שכך דרך אכילתם [תפוח עץ וכדומה].

במידה והפרי בשלמותו נחתך ונמכר ולא נזרק כלום, אין לאסור, כיון שזה בעצם מיועד לאכילה ולא מוטל עלי לחשוש שמא המקבל לא יאכל אלא רק יהנה מהמראה ואחר כך יזרוק.

מי שנוהג שלא לשמור קדושת שביעית בפירות נכרים, יוכל לקנות פירות כאלו [בחנויות בד"ץ העדה החרדית וכדומה] ולעצבם כרצונו כמובן.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק כב סעי' יט-כ.