הוצאות פינוי אמבולנס לילד שנפל בגן

שאלה:

לאשתי יש גן ילדים באחד הימים ילד ששיחק עם הדלת בשובבות טרק את הדלת בחזקה על אצבעו ונפצע קשה מיד הובהלו ההורים לגן, תוך כדי כך גם הוזמן אמבולנס מד"א, והאבא ביחד עם הילד התפנו לבית חולים על ידי האמבולנס.
לאחר מכן שלח מד"א להורי הילד הודעת תשלום על עלויות הפינוי באמבולנס וההורים באים כעת לתבוע את הגננת שתשלם את עלויות הפינוי.
לכאורה נראה לי שהגננת אינה אשמה בזה כלל היא שמרה על הילדים כמו שצריך והדבר נגרם על ידי הילד ממעשה שובבות וזה דבר שיכול לקרות בכל מקום על אף השמירה החזקה ומדין איזה דבר יש לחייב אותה בכלל זה הרי אונס גמור ? מה דעת ההלכה בזה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם חייבו את ההורים בהוצאות פינוי האמבולנס לא ניתן לחייב את הגננת לשלם את ההוצאות.

בהצלחה.

מקורות:

הוצאות של פינוי אמבולנס נכלל בריפוי, ולכן אדם שהיכה את חברו יהיה חייב גם על הוצאות האמבולנס. הגננת לא חייבת לשלם ריפוי על נזקי ילדים בגן. א' היא לא הזיקה בידיים. ב' אין לה דיני שמירה על הילדים, וגם אם היה לה דיני שמירה אין שומר חייב לשלם ריפוי. ולכן ההורים לא יכולים לחייב את הגננת בהוצאות של פינוי האמבולנס.