גילוח פאות – 5 מ"מ או 3.5 מ"מ

שאלה:

שלום,

רציתי לשאול לגבי פיאות הזקן. אמרו לי בעבר שצריך שיהיה אורך 5 מ"מ.

קניתי מכונה טרימר של הרב גרוס שליט"א ואני משתמש בו במספר 2 שזה 6 מ"מ.

ראיתי כמה וכמה פעמים באתר שלכם, אתר דין, וגם אתמול ראיתי שאמרתם שניתן גם באורך 3.5 ס"מ. במכונה של הרב גרוס יש פלסטיק שכתוב עליו 4 מ"מ. האם מותר להשתמד בו ומעכשיו להשתמש בזה שהוא 4 או 3.5 מ"מ, או שצריך להמשיך עם ה 6 מ"מ?

תודה רבה.

תשובה:

הכרעת רוב ככל פוסקי זמנינו שהשיעור הוא 5 מ"מ, מה שיש במכונה פחות מכך, הוא לא מיועד לאיזור הפיאות. יש מקילים ב3.5 ולפעמים כשמישהו מאוד קשה לו אנחנו מספרים על כך, אבל אתה שזכית ליראת שמים ולהקפיד כראוי לכל הדעות, לא כדאי להקל.

בהצלחה רבה.