ברכה על מזוזות לאחר בדיקה

שאלה:

שלום
אני צריך לשלוח מזוזות בדירה שכורה לבדיקה ולשים בינתיים מזוזות מגמח
האם צריך לברך עכשיו וכן כשאחזיר את המקורי?

תשובה:

שלום וברכה

ההנהגה הנכונה היא להסיר את המזוזות לאחר תיאום עם המגיה שהוא בודק ומחזיר באותו היום, ואז אין צורך לקבוע אחרות, וכשמחזירים לא צריך לברך. יש ספק על ברכת השאולות הללו. במדיה ולא החזרת באותו יום יש לברך על אלו החוזרות.

מקורות:

בשו”ת בצל החכמה ח”ה סי’ י”א כתב שמותר לגור בבית שאין בו מזוזות, ואם יש מזוזה בחדר אחד ידור וישן באותו חדר, וכ”כ בשו”ת ציץ אליעזר חי”ג סי’ נ”ג בדעת חלק מהאחרונים שאין איסור לדור בבית שאין בו מזוזה, וכ”כ בשו”ת אבני ישפה ח”ב סי’ פ’ ענף ג’, שאם אין לו בית אחר מותר להיות בביתו, אבל ישתדל להשיג מזוזה אחרת מגמ”ח וכדומה, וכ”כ בשו”ת שבט הקהתי ח”א סי’ רע”ג שכאשר שולח המזוזות לבדיקה אינו חייב לקבוע בינתיים אחרות. ועי’ בשו”ת רבבות אפרים ח”ה ריש סימן תקמ”ח, שהגר”מ פיינשטיין זצ”ל כאשר בדק את מזוזות ביתו הוריד את כל המזוזות ובדקם, ועי’ בשו”ת מעשה נסים הכהן ח”ב סי’ רנ”א שכ’ שנוהגים להשאיר מזוזה בפתח הראשי של הבית. ועי’ בס’ בית מתזה עמ’ ש”ח סעי’ י”א שכ’ שאם עתיד להחזירן באותו יום לא יקבע מזוזות אחרות שאולות הואיל ויש ספק אם מברך בקביעת המזוזות השאולות, ואם מחזירן רק למחרת ראוי שיקבע מזוזה אחרת ללא ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כב' הרב -מהו למחרת האמור לעיל -האם מסרתים לבדיקה הבוקר והגיעו כעת -שעת ערב נחשב אותו היום או למחרת
    (כלמור למחרת זה מערב או משיעבור הלילה)
    בברכה