כשרות פאה נכרית

שאלה:

שלום הרב קניתי פאה יד שניה לא מזמן מאישה והיא אמרה שהיא לא זוכרת את ההשם של הפאנית וגם אמא שלה לא אבל מה שהיא יודעת שזאת פאה כשרה ואמא שלה אמרה לה שהיא זוכרת שזה בכשרות הרב גרוס מבני ברק רציתי לשאול האם אני יכולה לסמוך עליה שהיא טוענת שהפאה כשרה גם אם היא לא זוכרת את שם הפאנית שזה מוזר? (דיברתי איתה וניסיתי ממש להגיד לה מה שם הפאנית והיא טוענת שהיא לא זוכרתת) מה עלי לעשות

תשובה:

אם היא אומרת שזה בכשרות הרב גרוס, אפשר לסמוך עליה, כדין עד אחד נאמן באיסורים, כי בלאו הכי יש הרבה פקפוק האם בכלל קיים חשש עבודה זרה בפאות נכריות. מהעדויות הרבות ששמעתי יותר מסתבר שהסרת השיער היא אקט של הכנעה והשפלה עצמית לפני הגעה לאליל, ולא קרבן שמקריבים לפניו. זאת מלבד הנושא שרוב הפאות בעולם בודאי היקרות אינן משיער שבא מאותו מקדש בטירופיטי.

בהצלחה