הפקר קרקע בבנין משותף בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה.
אני מעוניין להחמיר ולהפקיר את הקרקע שלי בבנין המשותף לשנת השמיטה הקרובה מחשש שאחד הדיירים יעבוד בגינה במלאכות האסורות. (מצד התשלום לוועד אין חשש כי אני הוועד)
האם מותר לי במהלך השנה לעבור בתוך הגינה המשותפת למרות שהפקרתי את חלקי בה ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר לעבור, אם זה עדיין מופקר, ודאי אין בעיה לעבור בשטח הפקר, וגם אם לא, הרי כולם מרשים לך לעבור שם…