המשך החליף רכב עם חבירו וניזוק

שאלה:

שלום וברכה
בהמשך לשאלה הקודמת https://din.org.il/2021/08/16/%d7%94%d7%97%d7%9c%d7%99%d7%a3-%d7%a8%d7%9b%d7%91-%d7%a2%d7%9d-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%95-%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%96%d7%95%d7%a7/
השאלה שלי שונה, מאשר ציוני הדינים שהבאתם.
מכיון ששם מדובר על משאיל ושואל, שכל אחד מהם נהנה ממה ששואל, וכגון שאחד צריך את הרכב הגדול, והשני צריך את הרכב היוקרתי.
אבל במקרה שעליו שאלתי, מי שקיבל את הרכב הקטן, אין לו ענין בזה, והוא לא ביקש את זה ולא רוצה את זה.
זה חלק מהטובה שהוא עושה לשני, שהוא מסכים לנסוע על הרכב הקטן, במקום לנסוע על הרכב שלו.
האם בכזה מקרה הוא נחשב בכלל לשואל?

תשובה:

שלום וברכה,

הבאתי בתשובה שאינו נחשב לשואל אלא לשומר שכר – כיון שקיבל תמורה על ההשאלה. וכ"ש במקרה שלך שמי שקיבל את הרכב הקטן שאין לו עניין בהחלפה שלא יהיה דינו כשואל אלא כשומר שכר.

בהצלחה.