ברז מדליק אור בשבת

שאלה:

ברז שפותחים אותו מדליק אור (לד) האם אפשר להשתמש בו בשבת?
ואם אני אתן מדבקה על האור שהאור לא יראה שנדלק האם מותר? לכתחילה?

תשובה:

ברור שאסור להשתמש בברז הזה בשבת, ודינו ככל הדלקת אור בשבת. לא יעזור כאן שום מדבקה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לא נחשב לפסיק רישא דלא ניחא ליה מדרבנן שמותר?
    שהרי גם אם לא היה מנורה המים היו יוצאים מהברז ולא אכפת לו מהאור שהוא כיסה אותו

  2. ראשית הדין של פסיק רישא דלא ניחא ליה בדרבנן הוא מבוכה גדולה, שהרי בשו"ע עצמו בסי' שכ סעי' יח נראה שמחמיר בזה. כמו כן ההחלטה שחשמל הוא דרבנן הרי גם נתונה במחלוקת גדולה כידוע, ובעל החזון איש והאגרות משה החמירו בזה. כמו כן גם למקילים בפסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן, זה לא היתר גמור ובשופי, אלא במחמת צירופי ספקות המחלוקת אם פסיק רישא דלא ניחא ליה מותר או אסור, ממילא להכנס למחלוקות ולספקות לכתחילה, מהיכי תיתי.