להגיש עוגה לאבא סוכרתי

שאלה:

איך צריך לנהוג במידה והורה הוא חולה, נכה, סוכרתי, ובמצב בריאותי לא טוב, אך עם זאת הוא מבקש להביא לו דברים שפוגעים עוד יותר בבריאותו. לדוגמא סוכרתי שמבקש המון דברי מתיקה, שתיה ואוכל מתוק. או בן אדם שסובל מלחץ דם וכולסטרול גבוה ומבקש עוד ועוד מנות של בשר בסעודה אחת. או סיגריות לצורך העניין?

תשובה:

בודאי אין להביא לו דבר שבאופן מובהק מסוכן לבריאותו, זה הרי נזק אמיתי. אבל במקרה אחר, מי שאביו בריא באופן כללי, לא יחליט לעשות לו דיאטה ואוכל בריא שאינו אוהב וכו'… כל מיני עשבים ובלי סוכר ומלח, אם זה לא מזיק לו באופן מובהק מחמת מחלה, הוא אדם בר דעת וזכותו להחליט איך לחיות ויש לסייע לו.