חוב של יהודי מקהילת מנצסטר

שאלה:

רוצה להגיע לדיון בדין תורה לחוב של יהודי חרדי מקהילת מנצסטר אנגליה . איך אפשר לקדם את הנושא ומול מי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מקום העסק ביניכם היה בארץ ישראל אתה יכול לקבוע דיון בבית דין בארץ ישראל. אם מקום העסק ביניכם היה באנגליה מקום הדיון יהיה באנגליה. ניתן לקבוע דיון דרך הזום בהסכמת שני הצדדים.

לכן כדאי שתפתח תיק בבית דין ובית דין ישלחו לו הזמנה לדיון ותראה איך יתגלגלו הדברים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן יד.