לקחת נורות מדירה שכורה

שאלה:

אני גר בדירה שכורה, וכשנכנסתי לדירה לא היו בכל בתי המנורה (המקום בתקרה אליו מבריגים נורת אור סטנדרטית) שבדירה, נורות.

אני שמתי נורות חסרות מכספי שלי ובמהלך הזמן גם החלפתי נורות שפסקו להאיר, על חשבוני. זה לא מהדברים שנהוג לבקש מבעל הדירה לקנות, כי זה דבר יחסית זול שקונים כמעט בכל חנות היום.

כשאני עובד לדירה אחרת, האם אני יכול לקחת את הנורות איתי? אני לא זוכר בדיוק כמה נורות היו בדירה כשנכנסתי, וכמה החלפתי במהלך התקופה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל מה שאתה רכשת לדירה מותר לך לקחת אותם בצאתך מהדירה. ולא משנה אם החלפת נורות או שהיו נורות והיה צריך להחליפן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ב"י סימן שיד בשם הריטב"א שכתב שכל מה שהמשכיר הביא לדירה רשאי לקחתו עימו, והוכיח הריטב"א מדין מזוזה שאסור ליטלם משום סכנה, מוכח ששאר דברים שאין טעם של סכנה רשאי לקחתם.