פנויה שיש לה ילדים לכהן

שאלה:

האם כהן יכול להתחתן עם פנויה שיש לה ילדים?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני התשובה היא: כן. הוא יכול להתחתן עם פנויה שיש לה ילדים אלא שהשאלה היא מאיפה הילדים הללו. אם זה ברור ממי הם, לדוג' האישה אומרת שזה מאיש פלוני והוא אדם כשר אזי כאן בארץ ודאי שאין בעיה להתחתן עם כהן, משום שלהלכה כאשר אישה פנויה ילדה במקום שיש רוב כשרים וגם אומרת "ברי לי שלכשר נבעלתי" היא מותרת לכהן כפי שמבואר בסוגיה בכתובות יד,א ובשו"ע אבה"ע סי' ו' סעי' יח.

אולם בחו"ל המצב הוא שונה משום ששם רובם הם גויים שפוסלים את האישה לכהונה. ולכתחילה מבואר שם שטענת ברי של האישה אינה מספיקה כאשר יש רוב פסולים. אלא אם כן, ישנם נסיבות ברורות שאנו יודעים ממי הילדים הללו, לדוג' היתה חיה עם אדם מסוים כאיש ואישה, או באופנים דומים, אין טעם להרחיב בזה כאן משום שבשאלה לא פורט כלל הסיטואציה.