בישול בכלי רביעי בשבת

שאלה:

האם יש סוברים שגם כלי רביעי מבשל כל עוד יד סולדת בו

תשובה:

באופנים שמחמירים בכלי שלישי [יד נכוית], טעם האיסור הוא בגלל שאין התייחסות לכלי אלא לחום המים, ולכן אין הבדל כלי שלישי או רביעי.

מקורות:

פסקי תשובות סי' שיח אות מד על פי החזון איש סי' נב אות יט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה השואל שאל אם יש סוברים כך ביד סולדת כמבואר בשאלתו (ולא ב אופן של יד נכוית), אז בב"ח סימן שי"ח כתב להדיא שאין לחלק בין כלי שני לכלי שלישי ו"רביעי" וכו', כי מה שמצינו חילוק הוא רק בין כלי ראשון לשני וכו' יעו"ש.

  2. להלכה מחלקים לענין קלי הבישול בין כלי שני לשלישי, ומכאן שאלתו [לפי שהבנתיה] אם באופנים שמחמירים בכלי שלישי כך הוא גם ברביעי.