איסור בשר עוף בחלב-דבר שעיקרו מהתורה

שאלה:

אז בבקשה תנו לי רק פוסק אחד או שנים שסובר שאיסור בשר עוף בחלב עיקרו מהתורה,בלי שקלא וטריא ,בלי נפ"מ בלי לכתוב מאמר שלם.
בבקשה

תשובה:

ראה רבינו פרץ ביצה ד ב, ובהרחבה בשדי חמד מערכת א' כללים אות קכד.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יישר כח ולמדתי מדבריו שהוא (חולק) סובר בדעת הרמב"ם שאיסור בשר עוף בחלב לא נחשב שעיקרו מן התורה אלא עיקרו מדרבנן,האם הבנתי נכון,ולפי זה ה"ה גם לגבי תו"מ חוץ מדגן תירוש ויצהר .
    אודה לכם על תשובתכם.
    בברכה רבה ויישר כח.

  2. הסברתי לך בשאלתך הראשונה שזו שאלה רחבה וכל אחד מגדיר זאת אחרת בהקשרים שונים ולא אוכל להכנס לזה כך. יכול להיות שנים שאומרים אותו דבר רק בהקשר אחר וזו בעצם לא מחלוקת.

  3. אני מוכרח לומר שאתם באמת יראי הוראה,אע"פ שמפורש להדיא בדעת רבינו פרץ שאיסור בשר בחלב נחשב דבר שעיקרו מהתורה ולכן הוא מקשה על הרמב"ם שמתיר להוסיף על איסור כדי לבטלו ומשמע שהרמב"ם סובר שאיסור בשר עוף בחלב הוא איסור דרבנן שאין לו עיקר מהתורה וכן נראה לענ"ד בשורש הראשון לספר המצוות שכך דעתו,אלא אם נאמר שהרמב"ם סובר שגם דבר שיש לו עיקר מן התורה בספק מותר להוסיף כדי לבטלו.אבל כמדומני שאתם קצת יותר מדאי חוששים..
    בברכת התורה וכו"ט