לתרומות לחץ כאן

רוטב בשרי על קרש חיתוך פרווה

שאלה:

שלום ,שמתי על קרש חיתוך פרווה מכסה בשרי חם שבישלו איתו בשרי ,האם הקרש חיתוך נהפך לבשרי ?ואם שמו את המכסה על קרש חיתוך חלבי מה הדין?אני נוהגת כמנהג הספרדים .
תודה רבה

תשובה:

אם בישלו בו עכשיו בשר, כלומר הרוטב שנטף על הקרש חיתוך הוא בשרי, הרי שהקרש חיתוך נעשה בשרי, וכדי שיהיה פרווה יש לעשות לו הגעלה [במידת האפשר, לפעמים יש חריצים שמונעים זאת] אין הבדל בין בשר וחלב לענין זה.

אם לא היה רוטב והכל יבש ונקי לגמרי, רק מגע בין כלים יבשים, אין בעיה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל