רוטב בשרי על קרש חיתוך פרווה

שאלה:

שלום ,שמתי על קרש חיתוך פרווה מכסה בשרי חם שבישלו איתו בשרי ,האם הקרש חיתוך נהפך לבשרי ?ואם שמו את המכסה על קרש חיתוך חלבי מה הדין?אני נוהגת כמנהג הספרדים .
תודה רבה

תשובה:

אם בישלו בו עכשיו בשר, כלומר הרוטב שנטף על הקרש חיתוך הוא בשרי, הרי שהקרש חיתוך נעשה בשרי, וכדי שיהיה פרווה יש לעשות לו הגעלה [במידת האפשר, לפעמים יש חריצים שמונעים זאת] אין הבדל בין בשר וחלב לענין זה.

אם לא היה רוטב והכל יבש ונקי לגמרי, רק מגע בין כלים יבשים, אין בעיה.