ייחוד בצבא

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש לנו בבסיס מתחם קטן כזה עם ארבעה משרדים כל אחד לחוד.
אנשים דופקים לפני שנכנסים אלא אם כן הוא שייך לאותו המשרד.
אנחנו רק חיילים (ולא לחיילות) ברבנות לכן לא נכנסות בנות למשרד אלא במקום צורך ואחרי שדופקים על הדלת.
הדלת של המתחם תמיד פתוחה כך שאם עובר מישהו מבחוץ הוא יכול לראות את מה שקורה בפרוזדור השוטף למשרדים – אבל לא מה שבתוך המשרדים.
אל שאפגש אישה בפרוזדור או מחוץ למתחם זה יותר רשות הרבים כזה שאנשים עוברים ובאים כפי רצונם ובשעות שרוצים (מכיוון שיש לכל אחד מפתחות).
לא עוברים הרבה אנשים בשעות הלילה (מ9 וחצי כזה), אבל ישנם אנשים שלא ישנים לפני 2 בלילה והם כן יכולים לעבור לשם. או החיילות (דיקא נמי חיילות) של החמ"ל שהן ערות בכל לילה וכל הלילה.
ועוד שאני "מתבודד" במשרד.
קשה מאור לתאר את המצב בכתב באינטרנט.
הבנתי ששתי בנות ושני בנים זה כבר אינו ייחוד כלל,
בן ואפילו אלף בנות זה כן ייחוד,
ושני בנים ובת זה מחלוקת ואנן הספרדים לא סמכינן על זה ומחמירים.

אם אנעל או אסגור את עצמי במשרד יהיה בסדר להיות שם ?

תשובה:

לא הבנתי איזה חשש יש. במשרד איתך אין חיילת. בחוץ, אנשים עוברים או יכולים לעבור. אז איפה הבעיה? תסביר יותר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ישנו שביל ואם הולכים בשביל הספציפי הזה ישנם כל מיני משרדים בצד השמאל. (סה"כ שלושה מקומות המכילים כמה משרדים) ובלילה משתיים שלוש כזה לא עוברים אנשים. ומתשע לרוב שעוברים זה רק בנות ולעיטים רחוקות בנים. והמתחם / הפרוזדור איפה שהמשרדים שלנו נמצאים היא לרוב גם כן ריק מאנשים. רק יש שם תמי ארבע אז אולי יבוא אנשים. ובדרך כלל משקיות נמצאות במשרדים בשעות כאלו. לעיטים רחוקות גם גברים איתם. יש לי שתי חבר'ח מהרבנות שיכולים להגיע עד אחד גג שתיים בלילה, אבל אחרי אחד – שתיים הם נמצאים באזור המגורים שלנו.

  2. ברכת איש גיבור חיל [תרתי משמע..], שנמצא במקומות לא פשוטים מבחינה דתית, ושומר על דתו ועל רצון ה' בכבוד ובגאון! אשרייך!