כשרות ייצור יין

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
א. כיצד מכשירים חביות עץ / דודי נירוסטה המשמשים ליישון יין?
ב. מאיזה שלב בייצור היין חל איסור מגע נוכרי?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

מקובל להכשיר במילוי ועירוי 3 פעמים כל פעם 24 שעות והחלפת המים. כל זה כמובן רק לאחר ניקוי יסודי.

מקובל שבשפיכה של הטרקטור או הענבים בצורה אחרת לבור צריך יהודי. יש מחמירים גם בנסיעה של הטרקטור אם מצטבר מים למטה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חן חן על הבקיאות (אכן כך שמעתי שעשו למעשה ביקבים בחו"ל).

    "מקובל להכשיר במילוי ועירוי 3 פעמים כל פעם 24 שעות והחלפת המים. כל זה כמובן רק לאחר ניקוי יסודי. "

    זה לחביות .

    הדודי נירוסטה? ,זה נשמע הכלי של הפיסטור שמצריך הגעלה.

    אגב ממה ששמעתי, שאפילו בכשרויות ברמה הכי גבוהה, חסרנהגים שו"ת, ועל הבוצרת (הטרקטור) נוהג תילאנדי(אם דובר על הנהיגה ולא על הפעולה אחרת).