כרטיס אדי בהלכה

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשאול לגבי כרטיס אדי
לפני תקופה ראיתי כמה סרטונים לגבי החשיבות של כרטיס אדי והמצווה הגדולה של זה, וחתמתי על כרטיס
, לאחרונה נתקלתי בכמה כתבות על רבנים בציבור החרדי( אני חרדי) שממש כותבים נגד זה היות ואין שליטה על החלטות הרופאים לקביעת רגע המוות, השאלה היא האם לבטל את הכרטיס, או כיוון שכבר חתמתי להשאיר את זה כך? תודה רבה

תשובה:

לדעתי יש לבטל את החתימה. הבעיה בחתימה על כרטיס אדי, היא שקביעת רגע המוות על פי הרפואה המודרנית נוגדת את דעת התורה, וכאשר לוקחים איברים מאדם שהוא נחשב חי על פי הלכה, זה רצח לכל דבר וענין!

ראה כאן מאמר מקיף בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה לא משכנע משתי סיבות: 1. האם קביעת רגע המוות נקבעת על פי מוותר נשימתו זה ויכוח גדול. 2. הם כותבים בפירוש שקביעת רגע המוות תעשה על ידי רופאים מומחים, כל ההתחייבות היא שאלו לא יהיו רופאי השתלות, אבל עדיין אלו יהוי אנשים חילונים עם אגנדה שאינה בהכרח דתית. ראה עוד מה שכתבנו כאן
    https://din.org.il/2012/10/24/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A4%D7%AA-%D7%94%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%99/

  2. הבנתי שלאחרונה נוסף פיקוח רבני כלשהו עליהם של ארגון בלבבי או התחייבות לכללים נוספים, האם ידוע לכם על זה? אולי כעת זה רצוי ומותר?
    מצרף משהו שח"כ בצלאל סמוטריץ פירסם לפני כחודש:
    "
    ‏חתמתי השבוע על כרטיס אדי במסגרת קמפיין להגדלת המודעות לתרומת איברים. אחרי שהנהלים ההלכתיים והפיקוח הרבני של "בלבבי" הוטמעו באדי והכרטיסים אוחדו גם אנשים שומרי תורה ומצוות יכולים להציל חיים כהלכה.

    תחתמו גם אתם ובע"ה לא נזדקק ושיהיה לבריאות לכולנו עד 120.
    "‎

  3. לדעתי אין לסמוך, עוד לא שמעתי מהגופים המרכזיים שאני סומך עליהם שמישהו מגדולי הפסיקה החרדית היה מעורב במשהו אפילו בפסיקה ובפיקוח, לא אשכנזים ולא ספרדים, ועוד לא משעתי תשובה למשהו מהחששות שעוררו גדולי הפסיקה בעשרות השנים האחרונות, הן לגבי עצם קביעת רגע המוות, והן לגבי היכולת להבטיח את הפיקוח הזה תמיד על ידי מי יבוצע, מה מחייב חוקית מי ומה יפקח, מי יכשיר את הרבנים המפקחים ומה יחייב לקבוע שדוקא הגופים שאני סומך עליהם יהיו מעורבים בכך. שים לב שמדובר גם עשרות שנים קדימה..