אנטיביוטיקה בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. משבוע שעבר יש לי דלקת ברגל בורידים מה שנקרא טרומבופליביטיס
זה לא מסכן חיים אך כואב ומפריע מאוד. הרופא רשם לי אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום למשך 10 ימים , התחלתי לקחת ביום שני השבוע. השאלה אם כדאי או מותר בכלל שאקח גם בשבת קודש או שאין היתר ליטול ?
יש לציין שעל הקפסולה של האנטביטיקה יש כיתוב באותיות אנגלית שזו גם אמורה להיות בעיה בפני עצמה ?

תשובה:

שלום וברכה

יש ליטול גם בשבת, ככל תרופה שהרציפות בה חשובה לריפוי. אין להתייחס לכיתוב, זה נמחק מעצמו בגוף אבל זה גרמא בדרבנן ובפסיק רישא דלא ניחא ליה ולצורך חולה.

רפואה שלמה.