מעשר כספים – דיני הקדימה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני קוראת לא מעט על מעשר כספים ועדיין לא הבנתי עד הסוף מה נחשב מעשר. האם רק לעני או מי שלומד תורה? מה לגבי חולים שדורשים תרומות למשל כמו כאלה שצריכים ניתוחים/השתלות? עמותות כמו יד שרה, עזר מציון? האם יש עניין שזה יהיה דווקא ללימוד תורה?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

המהודר ביותר הוא לתת את הכסף לתלמידי חכמים עניים וישנה עדיפות לתת לאברכים שלומדים להיות מורי הוראה בישראל.
אמנם, חולה מסוכן הזקוק לכסף לצורך רפואה, או קרובים עניים, קודמים לתלמידי חכמים.

זכות מצוות מעשר כספים מסוגלת לעשירות, כהבטחת חז"ל 'עשר בשביל שתתעשר'.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 33 עמוד א ועיין גם בגליון 26 עמודים א-ב.