כתיבת סת"ם על ידי "אספרגר" – המשך

שאלה:

עניתםלי תשובה לא מספקת אולי אינכם יודעים אבל אספרגר זה בדיוק בהגדרה של אוטיזם אבל בתיפקוד גבוה זה אנשים שלא מחוברים לסביבה וקודם כל לעצמם ,זה אנשים שלא מזהים וחיים רגשות כך שכל הכתיבה של הם היא טכנית מאד ולא באה מהלב והנשמה לצורך הדגמה: אין להם דמעות -כי אין להם נוזלי רגש, הבעל אמר לי בעצמו שאינו יכול להוציא דמעה בתפילה אפילו ביו"כ ,הכתיבה שלהם היא סתם אבל בלי ראשי תיבות ,אולי כן ראשי תיבות אחרים בגלל ההפרעת קשב הוא חייב לשמוע שיעורים ולהרים טלפונים והודעות מייל סלולארי,תיבות מייל=סתם, כותב סתם עם הפרעת קשב יכול לעשות עוד דברים במקביל וצ"ע
השאלה כאן היא לא רק על הצלילות אלא אדם שלא מחובר לאהבת התורה ולרגש בעבודתו ית'

תשובה:

החיבור הרגשי לתורה ומצוות אינו רלוונטי לכשרות הסת"ם. כמובן הייתי רוצה לקנות מאדם ירא שמים ובעל רגש וכו', אבל זה ביחס להידור הכתיבה ולא מעכב. אם הוא יהודי דתי מאמין בה' ובתורה, הוא כשר לכתיבה, אלא אם כן יש לו דין שוטה, שזה כפי שהשבתי לך מאוד משתנה מאדם לאדם בהתאם למעשיו ולשיטתו על עצמו, ובנקודה זו אינני יכול להשיב כמובן.

עשייה של דברים במקביל צריכה להיות בכפוף לדיני לשמה, יש לברר אם הוא יודע את ההלכות בענין זה.

בשורות טובות.