ערלה כלאים תרומות ומעשרות – בפירות גוי

שאלה:

אני אגרונום במטעים,
אם בעל המטע איננו יהודי ורוצה לשווק את פירותיו דרך בית אריזה עם כשרות למהדרין, אילו הלכות הוא צריך לשמור?

תשובה:

שלום וברכה

את השאלה הזו עליו להפנות לאותה מערכת כשרות שדרכם הוא רוצה לשווק פירותיו, הם ישלחו משגיח להדריך אותו בענין ערלה כלאים ועוד. תרומות ומעשרות אכן אין בפירות גוי, כאשר גמר המלאכה נעשה על ידו.

מקורות:

רמב"ם תרומות פ"א הל' יא. משניות ערלה פ"א משנה ב, ורמב"ם מעשר שני פ"י הל' ה. על כלאים ראה תוספתא כלאים פרק ג, ארחות חיים לוניל כלאים.