איבחון אספרגר לכשירות לגט?

שאלה:

האם בעל הלוקה בתסמונת "אספרגר" נקרא "שוטה" לנתינת גט
האם בית הדין מחויב לשלוח לאיבחון פורמאלי בכל מקרה של המלצת דעת מומחה בענין הלקות הנ"ל, ששמע את ראיות והוכחות האישה, ולא ראה את הבעל?

תשובה:

כפי שהסברתי לך בתגובות כששאלת לגבי כתיבת ספר תורה, זה מאוד תלוי באיזה מקום הוא נמצא על הסקלה, יש כאלו שמאובחנים כאספרגר, וזה מתבטא אצלם כסוג של חוסר טקט קיצוני ולא יותר מכך, לכן, ככל שבית הדין מתרשם מהאדם שלפניו שהוא כשיר למתן גט, אין להם חובה לשולחו לאיבחון שבמקרים רבים אינו רלוונטי. כמובן שאם לפי מה שהאשה מספרת יש מקום לחשש כזה, בית הדין ינהג באחריות וישלח אותו לאיבחון. אני מניח שהדבר נאמרו בפני בית הדין והם קיבלו החלטות בהתאם לענין ההלכתי.