שינה עם נעליים

שאלה:

האם יש בעיה או איסור כלשהו לישון עם נעליים

תשובה:

בגמרא ביומא עח ב אמרו שמי שרוצה לטעון טעם מיתה יישן עם נעליו. וראה כף החיים סי' קטז ס"ק ריב שאין הכוונה סתם מטעמי נוחות, אלא גם נעליים רחבות לא יישן בהם. וראה שמירת הגוף והנפש סי' קטו שהדבר קשה לשכחה. וראה שלמת חיים סי' תריג שיש להקפיד בזה גם עם ילדים.

חודש טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. ב"ה

    אם "אנחנו לא מבינים בענינים סגוליים", מנין שמנעל שאינו של עור אכן נחשב לבעייתי?
    בסגנון אחר: מי אמר שנעלי ספורט הם בגדר "מנעל", ולא בגדר "גרביים"?

    [הא דלא אישתמיט בפוסקים, הוא בפשטות מפני שהמנעל הרגיל הי' של עור].