נטילת ידיים למי שקם לפני חצות

שאלה:

אם ישנתי בערב כמה שעות והתעוררתי לפני חצות, וחזרתי לישון רק אחרי עלות השחר- אני צריכה ליטול ידיים בברכה או לא?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי צריך נטילת ידים בבוקר עם ברכה, אבל רק לאחר שהולכים לשירותים, שאז ממה נפשך חייבים, לשיטת הרשב"א שטעם הנטילה והברכה הוא שבכל יום אדם נעשה כבריה חדשה, אין רלוונטיות לשינה, ולדעת הרא"ש שהסיבה היא נקיות לתפילה, הרי הלך לשירותים. על שאר ברכות השחר אין שאלה בכלל שהרי ישן בתחילת הלילה ובודאי מברך.

מקורות:

ראה משנה ברורה בתחילת סי' ד'.