חילוץ רכב תקוע בחול המועד – אירגון ידידים

שאלה:

שלום וברכה!
ארגון 'ידידים' עוזר לאנשים בכמה תחומים ביניהם הנעת מצבר של רכב תקוע וכן תיקון פנצ'ר . האם מותר לעזור בהנ"ל בחוה"מ? כמו כן הרבה פעמים משתמשים במכשירים שמיקלים על העבו' למשל כשצריך להגביה רכב עמ"נ להחליף גלגל במקום הג'ק הרמה שבא עם הרכב שצריך לסובב וזה מקשה ! יש מגביהה בלחץ שמן שדומה למגביהה של הפנצ'ריה . יש גם מכשיר חשמלי שפותח וסוגר את הברגים של הגלגל .נק' לעיון אם נאסור את הכלים היותר מקצועיים יש סיכוי שימנעו לצאת מחמת קושי העבו' ,אולי שייך התירו תחילתו משום סופו? גם המכשיר שמניע את המצבר הוא נקרא בוסטר והוא נחשב משוכלל מאוד ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תיקון תקר בגלגל, ככל שזה נעשה במוסך ואדם לא תקוע באמצע הדרך, ראוי לעשות זאת על ידי גוי, אבל החילוץ באמצע הדרך הוא כבר ודאי נקרא דבר האבד וצורכי הגוף וכו' ומותר בחול המועד, ואינני רואה מקור לכך שצריך לעשות זאת דוקא בכלי פשוט ולא בכלי מקצועי. אדרבה, בחול המועד כשהותר דבר האבד אפילו במעשה אומן, יש אופנים שאסרו מחמת טירחה מרובה, כמבואר בשו"ע סי' תקלז, ולכן, אדרבה, למעט בטירחה עדיף.

מקורות:

חול המועד כהלכתו פרק ז' סעי' עו-עח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן המקור לכך שתיקון רכב במקרה שלא יכול ללכת ברגליו הוא מסוגיא זו, ראה אור לציון ח"ג פרק כד, שבט הלוי א קסו ועוד.