עמידה בדיבור ברישום למעון

שאלה:

אני רשמתי את הילדה שלי למשפחתון קרוב לעבודה שלי ורחוק לי מהבית לפני תחילת השנה השתנה קצת שעות עבודה שלי ואני רוצה להכניס אותה למעון ליד הבית האם מותר לי לשנות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה תשלום מראש או חתימת חוזה הרי זה קניין ולא ניתן לבטל. אם היה רק סיכום בדברים, יש בדבר משום מחוסרי אמנה, ובמחוסרי אמנה אם נולד סיבה שלא הייתה בזמן שסיכמו מותר לחזור כדין השתנה המחיר שמותר לחזור בו. ומדת חסידות שלא לחזור כלל.

בהצלחה.