יין נסך בעובדת זרה

שאלה:

יש לנו עובדת זרה בבית עבור בן משפחה סיעודי.
העובדת מורידה מהשולחן את היין ומיץ ענבים בסוף הסעודה, תוך כדי שהיא מוודאת שהפקק סגור היטב (היינו היא רק מחזקת את סגירה הבקבוק הסגור ממילא). האם יש בזה בעיה ?
בנוסף, האם עלינו לחשוש שהיא לוקחת יין ומוזגת לעצמה ? (אין כאן נתפס כגנב, כי בהחלט מותר לה לאכול ולשתות מה שהיא רוצה)

תשובה:

אם הבקבוק סגור אין איסור, אבל למה צריך שדוקא היא תוריד את היין מהשולחן? אם מותר לה לשתות מהיין, תצטרכו לכאורה לעשות עליו סימן לדעת שלא נפתח. לכן, עדיף שהיא תדע שהיא לא נוגעת ביין שלכם, אם זה אפשרי ולא כרוך באי נעימות רבה מידי.

חודש טוב.