חינוך ילדים – שיתוף בעבודות הבית

שאלה:

שלום רב
האם יש פגיעה וחסרון בדמות אב ומורא אב שהילדים רואים את האבא עוזר בעבודות הבית { ניקיון , כלים }

תשובה:

להיפך! זה חינוך נהדר לילדים, שרואים שאבא הוא אדם מתחשב, ולא מתנהג כמו פריץ שחושב שהכל מגיע לו כביכול היה מלך וכל בני המשפחה עבדיו… איך הילד ידע לעזור לאשתו ולהיות בעל מתחשב אם לא יראה את זה בבית? זו חובה גמורה לכל בעל משפחה לשאת בנטל. יחד עם זה, חלק נוסף בחינוך הוא שיתוף הילדים בתחזוקת הבית, טוב שיהיה לכל ילד תפקידים שהוא מבצע, שידעו לקחת אחריות ולהיות שותפים.

רוב נחת ושמחה.