השמעת קול בשבת

שאלה:

האם מותר לקרוא תפילה, או פסוקי-תנך,
לתוך צינור מתכת רחב עבה וגבוה [שהיה פעם: דרבוקה = תוף מתכת יחסית גבוה. -אבל הורידו לו את המכסה פלסטיק שעליו היה התיפוף, ובמצב הזה הוא לא יכול לשמש יותר כדרבוקה.] -שמונח על הרצפה בשבת ? -כדי להנות מכך שצליל הדיבור/קריאה נשמע אחרת מהרגיל,
-כאשר מדברים לתוך צינור-המתכת הזה ?
או שמא זה נחשב כלי נגינה ואסור ?

אתם [רבני אתר דין] עניתם לי:
תשובה:
הצינור הזה הוא מוקצה ואסור לטלטלו בשבת.

-שאלה על התשובה:
זה מוקצה למרות שזה
לעולם-לא/לחלוטין-לא
-משמש יותר לדרבוקה,
-וזה כן משמש לעיתים-קרובות [-בכל ימות/ימי החול.] ככלי-עזר-למיקוד-השמיעה בצליל-הקורא/המתפלל ?
-האם למרות זאת הכלי הזה
באמת לא כשר לשבת משום מוקצה?
תודה,

תשובה:

אם זה מיועד לזה אולי היה מקום לומר שזה לא מוקצה, אבל יש לחשוש לאיסור השמעת קול בשבת, ראה סימן שלח פרטי דין זה.