הסברים על קדושת הברית לילדים

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א
יש לי בן שעוד מעט בן 10 והוא מתחיל לשאול שאלות ומאוד סקרן, כעת בנוגע לענייני קדושה אני מרגיש שיש צורך לדבר איתו ולהסביר לו את עניין.
אינני יודע איך לגשת ולהתחיל בכלל,
אומרים שע"י לימוד עם הבן יש סיעתא דשמייא שלא יצא מכשול, ועדיף מאשר ישמע ויחפש דברים בחוץ.
אם הרב יוכל להנחות אותי בעניין, כמו כן אותי לפרט מקורות יסודיים בתורה שמתאימים לילד בעניין ההבדל האמור להיות בין גברים לנשים וכדו'.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל הוא מאוד מאוד צעיר, עדיין לא חווה בעצמו כלום, ויש לענות על שאלותיו בפשיטות ולא להכניס אותו לדבר הזה כלל כרגע. אם היית מפרט מה הוא שואל הייתי יכול לסייע יותר, אבל לא פירטת. נניח הוא שואל למה יש לנשים ללבוש צנוע או לא ללכת לבריכה מעורבת. אומרים שזה לא יפה, ולא צנוע, והתורה אוסרת. אין כל צורך לדבר איתו על קדושת הברית כרגע [ובכלל זה לא נושא, ככל שמדברים על זה יותר מכניסים את לראש!] לא צריך להכנס לדברים שכלל לא קשורים אליו כרגע, הוא רק בן 10… מה שחשוב זה לא לחשוף אותו לסרטים ושטויות שהם מכניסים את עיקר הבעיות…

רוב נחת ובשורות טובות.