ביטוח חיים – כן או לא?

שאלה:

שלום וברכה.
רציתי לשאול האם יש מקום ביהדות/בהלכה בימינו כיום לרכוש פוליסת ביטוח חיים, שבמידה וחס ושלום קורה משהו למבוטח והוא נפטר אז חברת הביטוח משלמת עבור המוטב (אישה או ילדים וכו') סכום כסף שנקצב מראש, או במילים אחרות האם זה מותר/ אסור או צריך/לא צריך.
מצד אחד אנחנו צריכים להאמין בהשם שנאריך ימים ושנזכה לגאולה שלימה, ומצד שני צריך לקחת אחריות ולדאוג למשפחה במידה וחלילה קורה משהו (חס ושלום שלא נצטרך)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בקובץ תשובות להגרי"ש אלישיב חלק ה' כותב שאין כל בעיה לקנות ביטוח חיים וזה בסדר גמור. כל מה שאנשים רגילים לעשות, גם אם לא כולם, זה בכלל השתדלות מותרת, אין חיוב לקנות ביטוח כזה, אבל גם לא איסור.

בהצלחה רבה וחיים טובים ארוכים ומאושרים.