פיצויים מבית משפט

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
בית המשפט קבע שמגיע לי פיצויים קנס מעו"ד שעשתה פשעים מאחורי גבי ונתפסה, ידעתי על פשעיה מאוחר מידי מהמשטרה, יש לציין שבסוף כל הכסף הושב כך שלא ידעתי על פשעיה (עד שהמשטרה אמרה לי וזה גם פורסם בתקשורת), בית משפט דרש ממנה לשלם לי קנס (אני לא תבעתי כלום), אם לא אקח את הכסף הוא ילך למדינה כי כבר נלקח ממנה הסכום, האם מותר לי לקחת כסף זה לצרכיי או לצדקה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לתבוע במשטרה על מעשה פלילי, ואין בכך איסור תביעה בערכאות. בנוסף, במקרה שלך שבית משפט פסק לחייב אותה ואת לא תבעת והיא תצטרך לשלם בכל מקרה ודאי שאין איסור לקבל את הכסף שכבר יצא ממנה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לרב שליט"א שלום רב,
    1. בקשר לשאלה הנ"ל, אני שיערתי כי הכסף כבר נלקח ממנה, ואם עדיין לא נלקח ממנה הכסף האם מותר לי לתבוע אותו ממרכז לגביית קנסות (שלחו לי מכתב למלא את הפרטים כדי לקבל כסף) ?
    2. האם בכל מקרה פלילי שבית משפט (ולא בית דין) קבע פיצויי פלילי לנפגע מותר לקבל אותו? אין בעיה של גזל?
    תודה.