שמירת שבת בהדרגה?

שאלה:

שלום,
קוראים לי דניאל, אני בן 20,חזרתי בתשובה לפני שנה ואני לומד במסגרת דתית. אני עשיתי את השינוי שלי במכה ועכשיו מקביל התחלשות. עכשיו נראה לי שעשיתי את הטעות הכי גדולה וזה להתקדם מהר מידי, במקום להתקדם בקצב איטי, ועכשיו חזרתי לגמרי לאחור כי מאוד קשה לי בבית. רציתי לשאול אם אפשר להתחיל מההתחלה והפעם בקצב איטי יותר והדרגתי? למשל לחזור אמורה בשמירת שבתות – מתי שיוצא שבתות מלאות איפה שאני לומד – ללכת על זה, ובבית שקשה להתחיל בהדרגה: נניח להתחיל רק מקידוש ובית כנסת, או להתחיל רק משישי וככה להתקדם? כנ"ל לגבי תפילות – להתחיל מברכות השחר תפילין ושמע ולאט לאט להתקדם? כי אני מרגיש שמיהרתי מידי, כן קיימתי הכול (לפחות השתדלתי) אבל מהר מידי… ועכשיו קשה. ואם כן, אתה חושב שה' יכעס עליי? אם יגיע המשיח זה הסוף שלי? אני מפחד שלא אספיק:(
תודה!

תשובה:

שלום וברכה ידידי, ברכות חמות להצלחה רבה בדרכך החדשה והנפלאה! כדאי מאוד ליצור קשר עם איזה רב בסביבתך, אברך או פעיל של אירגון לב לאחים איזורי וכדומה, שיכיר אותך ויכוון אותך, וידריך אותך צעד אחרי צעד, כך תהיה לכם גם הדרכה ספציפית וגם תמיכה וחברה מעודדת, בורא עולם אוהב את מעשיך הטובים!

שבוע טוב ומבורך.