ציצית בזמן הזה שאין תכלת

שאלה:

שלום וברכה
היום שאין לנו תכלת לכאורה אנחנו לא מקיימים מצות עשה דאורייתא אלא דרבנן ופתחתי במשנה ברורה אך לא ראיתי שדיבר בזה
מישהו ראה הנידון בפוסקים?

תשובה:

לא, זה ודאי לא נכון, ידועים דברי המשנה במנחות לח א שהתכלת לא מעכב את הלבן, כלומר יש שתי מצוות שונות, מצות ציצית שהיא גם בלי תכלת, ומצות התכלת, ולכן הגם שאת התכלת אין לנו היום [יש שסבורים שכן יש לנו וכל אחד יעשה בזה כמנהגו], ומצוה זו אנחנו מפסידים, מצות הציצית מתקיימת מדאורייתא בחוטי הלבן.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ניתן לכאורא לפרש את דברי המשנה כי ישנם שני מצוות נפרדות שלא קשורות זו לזו ולא מעכבות זו את זו. מצוות שלושה חוטי לבן ומצוות חוט תכלת. ואין בלבישת בגד עם רק שלושה חוטים (שהם כפולים לששה) משום לא תגרעו. אך מהיכי תיתי "להחליף" את התכלת ללבן כיון שנעלם לנו התכלת?